ESITTELYOlen kennel Auttavan kasvattaja Niina Ojansivu ja asun Sastamalassa Tampereen kupeessa. Kasvatan saksanpaimenkoiria ja hovawarteja. Ensimmäinen pentueeni syntyi vuonna 2017. Teetän pentueita sellaisista yhdistelmistä, joita voisin ja voin itse käyttää harrastus- ja kilpailukoirina, koska kasvattamisen ohella olen myös aktiivinen palveluskoiralajien harrastaja. Kasvattini elävät pentuajan kotonani arjen askareiden ohessa, jotta ne tottuvat kodin ääniin ja tapahtumiin ja niillä on mahdollisuus kasvaa mutkattomiksi arjen lemmikeiksi. Lisätietoja pentuesuunnitelmistani löytyy pentuesuunnitelmat-sivulla.

Koirankasvattajana haluan antaa sekä uusille että kokeneemmille koiraharrastajille mahdollisuuden mielekkääseen ja sujuvaan harrastamiseen tuottamalla tähän sopivia koiria. Toivon tämän osaltaan myös lisäävän palveluskoiralajien vetovoimaa. Tavoitteenani on kasvattaa terveitä, työskentelyintoisia ja puhdasrakenteisia koiria, jotka ovat ominaisuuksiltaan sopivia palveluskoiralajeihin ja muihin harrastuksiin. Näiden lisäksi pyrin saksanpaimenkoirillani kestävyyteen, vaivattomaan liikuntakykyyn ja liioittelemattomaan rakenteeseen ja hovawarteilla rodunomaisen luonteiseen ja ulkomuodoltaan rodulle tyypilliseen koiraan. Toivon, että jokaisesta kasvatistani riittää iloa sekä kisakentille että kotisohville. Motivoituneen omistajan kanssa kasvateistani löytyykin potentiaalia monenlaiseen harrastamiseen. Vaikka koirat ovatkin lemmikkejä ja monivuotisia kumppaneita, toivon silti, että niistä jokaiselle tarjottaisiin rodunomaista tekemistä.

Hurahdin koiriin jo nuorena ja aloin kouluttaa toisten koiria jo ennen ensimmäisen koirani hankintaa, koska perheeni ei halunnut meille koiraa. Koin koiran koulutuksen vahvuudekseni ja 18-vuotiaana hankin ensimmäisen oman koirani (belgianpaimenkoira malinois). Myös hevostenhoito, ratsastus ja raviurheilu ovat kuuluneet elämääni lapsuudesta aikuiseksi asti ajoittain ammattinakin. Hevosten parissa tehdystä koulutus- ja valmennustyöstä ammennan oppeja myös koiraharrastukseen. Lähes 20 vuotta olin maatalousyrittäjänä maidontuotantotilalla. Harrastin tuolloin lypsylehmien jalostusta ja sekä koko karjani että yksilöitä palkittiin jalostuspalkinnoilla. Karjanjalostus on antanut arvokasta ymmärrystä kasvattamisen lähtökohdista ja periaatteista, jotka pätevät myös koirankasvatukseen.

Suurin intohimoni on jäljestäminen. Harrastan ja kilpailen sekä kansallisista palveluskoiralajeista metsäjäljellä että kansainvälisistä palveluskoiralajeista erikoisjäljellä muun muassa seuraavin tuloksin:
:: Hovawart Nerihoff's Arcobaleno "Peto" on Suomen Käyttövalio metsäjäljeltä ja sen kanssa saavutimme mm. palveluskoirien SM-kilpailuissa pronssia vuonna 2012.
:: Hovawart Uskihoff's Demon "Piru" on Suomen Käyttövalio erikoisjäljeltä ja sen kanssa saavutimme erikoisjälken (IPO-FH) SM-hopeaa vuonna 2016 ja rodun erikoisjäljen (IPO-FH) MM-kultaa vuonna 2018.
:: Oma kasvattini saksanpaimenkoiranarttu Auttavan Aforismi "Vimma" on Suomen Käyttövalio erikoisjäljeltä.

Kasvattejani voit löytää palvelus-, pelastus- ja valjakkokoirapiireistä SM-tasolta asti. Kasvattini harrastavat ohjaajineen myös esimerkiksi tokoa, rally-tokoa ja nose workia. Käyttövaliouutisia kasvateistani löydät Uutiset- sivulta ja kasvattieni terveys- ja koetuloksiin voit tutustua Kasvatit-sivun kautta.

Olen elämäni aikana tavannut monenlaisia koiria ja koiraharrastajia. Pidän koirien kouluttamisen lisäksi ihmisten ohjaamisesta kouluttamaan omaa koiraansa. Haluan soveltaa kokemustani myös kasvattieni kanssa: minulta saa aina kysyä neuvoa, jos jokin asia askarruttaa. Autan mielelläni niiden kasvattieni kouluttamisessa, joiden omistaja on aktiivinen ja halukas etenemään koe- ja kilpailukentille.

webmastering © Sanna Laine